Uw koi ophalen of laten bezorgen


Alle koi die in het najaar/winter worden aangekocht mogen gratis overwinteren tot het voorjaar (ongeveer maart).

Nadat u een veiling heeft gewonnen wilt ut natuurlijk zo snel mogelijk genieten van uw nieuwe aankoop. U kunt er voor kiezen om uw koi op te halen of om deze te laten bezorgen.

Koi Ophalen

Gedurende het seizoen, van maart tot en met september kunt u tijdens onze reguliere openingstijden uw koi ophalen. Uiteraard zorgen wij ervoor dat uw koi goed en veilig wordt verpakt zodat de reis terug naar huis goed zal verlopen. U hoeft dan ook verder niks mee te nemen. Elke week worden onze uw gecontroleerd op parasieten, wanneer u wenst mag u altijd zelf, in de winkel een afstrijkje nemen van uw koi. Klik hier voor onze actuele openingstijden.


Hoe werkt het bezorgen?

Nadat u een koi heeft gewonnen op de veiling kunt u in uw account aangeven of u de koi wilt ophalen of laten bezorgen. Wanneer u kiest voor bezorgen krijgt u de mogelijkheid om een datum te selecteren waar nog plek is. Na betaling van de bezorgkosten staat u ingepland voor de desbetreffende datum.

Op de dag van bezorging maken wij nog een afstrijkje van uw koi om er zeker van te zijn dat u koi gezond op 'transport' gaat. Mocht het onverhoopt niet kunnen (wat gelukkig nog niet is voorgekomen) dan zullen wij u dit melden en wordt er een nieuwe datum gepland.

U koi wordt zorgvuldig ingepakt in een dubbele zak met voldoende echte zuurstof, gaat vervolgens in een doos om zo in het donker de reis te vervolgen. De doos wordt voorzien van een duidelijke sticker met uw naam en adres zodat er bij het afleveren niks fout kan gaan.

Wanneer u uw koi heeft ontvangen kunt u de instructies op de doos volgen om uw koi verantwoord en goed over te zetten naar uw vijver. Hierna kunt u genieten van uw nieuwe koi.

Uitleg bezorgopties


Let op: De transportprijzen veranderen momenteel wekelijks door toeslagen gerelateerd aan Corona en de hoge brandstofprijzen. De prijzen op deze pagina houden we zoveel mogelijk actueel maar kan dus verschillen van de prijs die u bij het inplannen moet betalen.

Ophalen winkel Sneek; Onze winkel ligt nabij Sneek, hier kunt u natuurlijk altijd uw koi komen ophalen (mits uit quarantaine). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Heeft u meerdere koi dan zouden wij het fijn vinden als u even aangeeft dat u komt, zodat wij u koi vast apart kunnen zetten op de dag dat u komt.

Afhaalpunt Almere; Momenteel hebben wij een afhaalpunt in Almere. Hier kunt u op een aangegeven datum kiezen voor ophalen, wij zorgen dan dat uw koi daar komt vanuit Sneek. De kosten voor het afhaalpunt zijn in 2022 €25,- per persoon.

Afhaalpunt Lokeren; U kunt uw koi ophalen op de aangegeven tijden op de Carpool plaats in Lokeren, langs de N17 - Afrit 12 Lokeren.De kosten voor dit afhaalpunt zijn in 2022 €35,- per persoon.

Express; Met een vaste koerier die gespecialiseerd is in het transport van levende dieren kunnen wij elke week op dinsdag, woensdag en donderdag aan huis uw koi laten bezorgen voor een vast, laag tarief per doos. De kosten voor deze bezorg optie staan voor 2022 nog niet vast maar lijken uit te komen op; voor Nederland €59,- per doos en voor België €69,- per adres. U ontvangt op de dag van levering tussen 10:00 en 12:00 uur een tijdsvlak voor de levering.
Voor deze optie dient er iemand overdag aanwezig te zijn voor het in ontvangst nemen.

Premium; Voor weekend leveringen of voor in het geval dat u veel dozen heeft, kunt u kiezen voor Premium, dit is echter na goedkeuring en beperkt beschikbaar. De kosten voor deze bezorg optie voor 2022 staan nog niet vast maar lijken uit te komen op; voor Nederland €69,- per adres en voor België €89,- per adres.
Voor deze optie dient er iemand overdag aanwezig te zijn voor het in ontvangst nemen.


Hoeveel koi gaan er in 1 doos?

Transportkosten worden berekend per doos. In een doos gaan, afhankelijk van de lengte van de koi, 1 of meerdere koi. Hieronder staat een overzicht van het aantal koi per doos in de verschillende lengtes. In uw account ziet u een overzicht van uw koi en in hoeveel dozen deze vervoerd kunnen worden.

Lengte koi Aantal koi per doos
< 15 cm 15 stuks
16 - 25 cm 10 stuks
26 - 35 cm 6 stuks
36 - 40 cm 3 stuks
41 - 46 cm 2 stuks
> 47 cm 1 stuk