Hoe werkt Onlinekoiveiling.nl?


Bij Onlinekoiveiling.nl koop je je Japanse koi heel makkelijk en veilig via het veiling principe. Alle koi beginnen met een hele lage startprijs, altijd €1,- euro. Vervolgens kan iedereen bieden totdat de veiling afloopt.

Account aanmaken in 30 seconden

Iedere bezoeker kan alle koi bekijken, zowel de details als de huidige prijs. Wil je meebieden op een koi, dan heb je een account nodig. Het aanmaken van account is al binnen 30 seconden gebeurt. Nadat u uw e-mailadres heeft geverifieerd, kan het bieden beginnen.

Actieve veilingen kunt u eenvoudig bekijken en sorteren op grootte, prijs en lengte. Wanneer u de koi heeft gevonden waarop u wilt bieden, kunt u dit op 2 manieren doen.

Verschillende manieren van bieden

Er zijn 2 manieren om een bod te plaatsen, namelijk;

Een los bod

Optie 1 is een afzonderlijk bod. U kunt een bod plaatsen met een bedrag dat hoger is dan het huidige bod. Als u wordt overboden, ontvangt u hierover een e-mail.

Een autobod

Optie 2 is bieden met een autobod. U plaatst het maximale bod dat u wilt doen voor de betreffende veiling. Er wordt direct geboden namens u met 1,- meer dan het hoogste bod. Als u wordt overboden, zal het systeem, namens u, een bod plaatsen die 1,- hoger is dan het huidige bod, totdat uw maximale bod is bereikt. Zo hoeft u niet telkens zelf te bieden. Als u wordt overboden, wordt u op de hoogte gebracht. U kunt er dan voor kiezen om uw autobod te verhogen.

Wanneer de veiling is gesloten

Zodra u een veiling heeft gewonnen ontvangt u hierover een mail. Enkele minuten later ontvangt u de factuur welke u eenvoudig online kunt betalen middels iDeal of andere betaalmethodes.

In de warmere maanden kunt u direct uw koi ophalen of laten bezorgen bij u thuis, dit regelt u in uw account. In de koudere maanden mag uw koi gratis bij ons overwinteren. Uw koi kan dan naar u verhuizen zodra de temperatuur het toelaat. Wij zullen u hiervan op de hoogte stellen. Hier vindt u meer informatie over het ophalen of laten bezorgen van uw koi.

Géén minimum prijzen

Alle koi die worden geveild hebben een startprijs van €1,- euro en hebben geen minimum prijs die gehaald moet worden.

Géén bijkomende kosten

Het bedrag dat u biedt of waarvoor een koi wordt verkocht is ook de prijs die wordt betaald. Deze prijs is inclusief BTW en vrij van overige kosten zoals administratiekosten, veilingkosten of commissies bovenop. Omdat iedere koper kan kiezen om zijn of haar koi op te halen of te laten bezorgen zijn eventuele bezorgkosten niet meegenomen in de prijs.

Bent u benieuwd wat het kost om uw koi te laten bezorgen, klik dan hier voor de actuele data en prijzen.

Heeft u nog vragen? Neem eens een kijkje bij de FAQ / Veelgestelde vragen.